Буруджиева с размазващ коментар за Нинова

БСП стана дърво без корени, коментира политологът

Буруджиева с размазващ коментар за Нинова | StandartNews.com

Размазващ коментар за Корнелия Нинова, политиката й и БСП направи бившият депутат от социалистическата партия, политологът доц. Татяна Буруджиева.

"След този конгрес вече официално БСП е лидерска партия, която проповядва ляв популизъм. Погледнете кои хора влязоха в Националния съвет на БСП. Това означава две неща - едното е, че смисъла и значението на този ръководен орган вече няма да са същите като досега. Другото е, че новото ръководство не се нуждае от идейни политики, каквито преди генерираше НС. Онова, което е видимо като тактически ход на това ръководство е, че Корнелия Нинова си иззе цялото ръководство на партията. Като успех на този конкрес се постигна премахването на инакомислещите хора, за да няма конфликти и скандали в партията. Но те съществуват, не са унищожени", заяви доц. Буруджиева пред "новини.бг".

Според нея постиженията в БСП ще се отчитат само като еднолични, а грешките обикновено ще стават ясни на изборите. "Иначе самата БСП беше овладяна, вече няма зад какво да се крие. От тук нататък е важно не просто да постигат някакъв резултат, а наистина да победят. Ще видим как ще стане това", допълни още политологът.

Доц. Буруджиева изрази възмущението си от изхвърлянето на хора, градили БСП, от ръководството й. "Трудно ми е да повярвам, че е нормално да изхвърляме на бунището собствените си учители. Как може да отгледаш едно младо дърво като му изтръгваш корените?! БСП вече е като дърво без корени. Всяка организация, всяка партия се нуждае от хора, които са като корени. Все едно казваш на всички, които са на определена възраст: "Нямаме повече нужда от вас". Така губиш връзката със земята. Доколкото зная на самия конгрес е имало предложения да се гласува светло и прозрачно, имало е листчета със списъци "подкрепете този, а не онзи". Нещата са прекалено ясни и видими - за всички в БСП, но и отвън. Лично аз смятам, че повечето стоят отстрани и чакат да мине този период.”, заяви Буруджиева. Тя сравни и БСП с парникови храсти. "Потресно е. Никога не съм си представяла, че в моят съзнателен живот ще бъда свидетел на умирането на толкова много партии", допълни още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай