Бунт срещу вицепремиер. Голям проблем за Калина Константинова

Защо искат оставката й

Бунт срещу вицепремиер. Голям проблем за Калина Константинова | StandartNews.com

Заради украинските бежанци вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова си навлече гнева на Фейсбук. От вчера в мрежата тече подписка с искане на оставката й. За тази вечер дори е обявен протест пред Министерски съвет, който обаче не е ясно дали ще се проведе в проливния дъжд в София.

Повод за недоволството срещу Константинова са думите й от вчера, с които тя обяви, че България не може да си позволи повече да издържа украински граждани в хотелите на първа линия по морето.

"Развитието на ситуацията от този момент нататък е в ръцете на украинската общност в България. Отправям силен апел към тези от Вас, които нямат нужда от подслон, да го декларират още сега. Само така ще можем веднага да се погрижим за хората в истинска нужда. За хората в истинска нужда ние имаме и бази, и храна, и екипи, които ги очакват“, каза още Константинова. И точно с това свое видеообръщение разгневи мнозина.

Пермиерът Кирил Петков я защити от Брюксел като заяви: "Ние за три месеца дадохме безпрецедентна подкрепа в едни от хубавите хотели на България. Сега влизаме в малко по-нормални рамки – все пак те са бежанци и българската държава не може безкрайно да подкрепя такова луксозно пребиваване в България".

От своя страна организаторите на протеста обявиха: „Хотелиери, на които не е платено въпреки гръмовните обещания, майки с деца, възрастни и болни хора, отново нямат представа къде ще отидат, след като са напуснали разрушените си от бомбардировки домове, шофьори на автобуси, които не знаят какъв курс ще поемат, репортажи по телевизиите, показващи в негативна светлина уплашени и объркани хора, сеене на омраза към бежанците от страна на висш държавен чиновник, какъвто е г-жа Константинова.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай