БСП стяга още вотове на недоверие

БСП стяга още вотове на недоверие | StandartNews.com

Остри критики към правителството отправи зам.-председателят на ПГ на БСП Атанас Мерджанов. Пред медиите в Добрич, след участието му в заседание на Областния съвет на социалистите, в което участие взе и депутатът на социалистите от Добричка област проф. Светла Бъчварова, Мерджанов заяви, че независимо от първия не минал вот на недоверие към кабинета, БСП ще продължи да внася нови.

"Въпреки многото съмнения и критики, искам да отбележа, че ефектите от този поискан вот на недоверие се чувстват много осезателно в българското общество. Защото действително се заговори за неспособността на правителството и по специално на ГЕРБ, тъй като здравеопазването е очевидна ахилесова пета в тяхната политика", каза той. 

Социалистът отправи критики към вътрешния министър Румяна Бъчварова и при помни, че ПГ на БСП излезе в петък с Декларация за категоричното несправяне със своите задължения от страна на министър Бъчварова. "Тук искам да посоча, че не Бъчварова е виновната. Отговорността - персоналната, личната е на Борисов, тъй като това е негово предложение, негово намерение и негова защита, и негова гаранция. А виждаме, че секторът е в критично състояние - от една страна демотивирани полицаи, служители на реда, липса на реформа, поредна законодателна инициатива, която не среща одобрението на професионалната общност и разбира се, хаосът във всекидневието - грабежи, побоища на публични места, знакови заплахи към най-високите в държавата мъже и като че ли с всичко това свикнахме. Обикновените хора се питат има ли държава, в състояние ли е правителството да гарантира реда, спокойствието на българските граждани. Това са въпросите, които няма да се уморим да задаваме", заяви Ат. Мерджанов, като добави, че критики социалистите имат и към министъра на отбраната.

Той подчерта, че БСП е за по-бързото вдигане на оградата по турската граница, която има за цел да спре бежанската вълна. Мерджанов заяви, че не смята, че отцепилият се от партията Георги Кадиев би могъл да привлече много членове от редиците на социалистите и призна, че има в редиците на партията различни настроения.

"В БСП има различни настроения - знаете, че ние сме най-публичната партия, защото всичко, което се случва в кухнята е достатъчно добре и широко известно. Вярно е, че има доста лични претенции за ръководството, но смятаме, че този процес трябва да върви последователно, след като бъде завършен цикълът отчети и избори в основните и общинските партийни организации. Едва тогава, при подготовката на конгреса и по време на самия конгрес кандидатите за председатели ще изложат своите програми и на тази база ще се проведе едно честно състезание. Дали ще бъде жена или мъж лидер на БСП го решава конгресът. Всякакви предварителни упражнения, спекулации, внушения са контрапродуктивни при подготовката на конгреса, понеже изобилстват различни намерения, интервюта", бе коментарът за ситуацията в партията два месеца преди конгреса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай