БСП събира хиляди на първомайски митинги

БСП събира хиляди на първомайски митинги  | StandartNews.com

София. БСП организира първомайски митинги в цялата страна. В София, Варна, Русе, Сливен и Смолян социалистите от ще отбележат 1 май като Ден на труда, Ден на протеста и Ден на надеждата.

Над 50 000 души излязоха в цялата страна на първомайските митинги на БСП в цялата страна. В София, Варна, Сливен, Бургас, Видин, Русе и Неделино площадите и парковете почервеняха от многохилядните празненства.

В София пред над 35 000 симпатизанти, лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че символ на отишлото си управление са хората-факли. „Днес сме се събрали да празнуваме, но и да изразим гнева и възмущението си от случващото се в нашата страна през последните четири години", каза лидерът на социалистите. Той изтъкна, че никога в България трудът не е бил толкова унизен, толкова смачкан. „Никога не съм виждал толкова много отчаяни хора, в които има толкова много болка. Искам сега цяла България да чуе вас – над 30 хиляди български граждани", призова председателят на БСП.

„Заедно сме силни" - под това мото премина празникът на труда 1 май във Варна. В парка в кв. Аспарухово кандидатите за депутати на Коалиция за България заедно с над 4 000 варненци пожелаха успех на България на 12 май. Кандидатът за народен представител Борислав Гуцанов се обърна към събралите се с думите - „Ние вече сме моралните победители в тези избори. Виждаме какво става през последните дни около разкритията за незаконното подслушване. Остава само заедно на 12 май да направим победата реална и 1 май, който сега празнуваме никога повече да не бъде наричан ден на безработицата, а отново да стане ден на достойно трудещите се хора". Варненци в един глас пяха в парка „Една българска роза".

Хиляди бургазлии се включиха в митинг-концерт. Събитието бе предшествано от шествие по знаковите за Бургас улица „Фердинандова" и бул.„Богориди", поведено от водачът на листата на Коалиция за България инж. Димчо Михалевски и голяма част от кандидат-депутатите от червената листа. Многолюдното шествие огласи центъра на морския град с песни, издути свирки, развети знамена и балони , както и възгласи „Честит празник". Гражданите на Бургас поздравяваха и аплодираха участниците.

В Сливен кандидатът за народен представител от Коалиция за България – Деян Дечев, членове на ИБ на БСП в град Сливен и симпатизанти на партията поднесоха венци и цветя на паметника на Съби Димитров. Тържествената програма продължи в Градската градина, където Деян Дечев поздрави жителите на Сливен по случай 1 май – ден на труда и международната работническа солидарност.

И русенци се включиха в тържественото честване на Първи май. Шествието беше водено от местната духова музика. С развети трибагреници и партийни знамена, събралите се граждани преминаха през главната улица на града до Парка на младежта, където се проведе тържество. В него взеха участие и кандидат-депутатите от „Коалиция за България" Таню Киряков, Екатерина Заякова, Иван Иванов и Милена Хинкова.

„Днес, на празника на труда, ние имаме право на гняв! Имаме право и на труд, за да се чувстваме спокойни! А резултатът от четиригодишното управление на ГЕРБ са 600 000 безработни, 400 000 млади хора без препитание, 100 000 фалирали фирми. С един министър- председател, който бе яхнал еврофондовете и обичаше себе си, а не народа!", заяви Дора Янкова.

"България има нужда хората й да бъдат погледнати с добро око, а държавата да се върне на мястото си и да ги подкрепи", добави тя пред близо 3000 души на площада в Неделино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай