БСП обвинява ГЕРБ в шуробаджанащина и в Габрово

БСП обвинява ГЕРБ в шуробаджанащина и в Габрово | StandartNews.com

Поредна схема с роднински и приятелски назначения в местната власт представиха от БСП. Този път на прицела на соцзаканата попадна вицепремиерът и бивш кмет на Габрово Томислав Дончев, както и кметицата Таня Христова, която беше началник на кабинета на Дончев при първия му министерски мандат.

Христова пък е назначила брата на Дончев - Момчил, за управител на общинското звено "Озеленяване" без конкурс, разкри депутатката от БСП в Габрово Кристина Сидерова. Кръстницата на кметицата Христова пък - Мария Недева, е шеф на Общинската избирателна комисия. В диаграмата присъства и бившият депутат от ГЕРБ Цветомир Михов, областен координатор на партията сега, който е брат на д-р Минко Михов, член на борда на МБАЛ "Д-рТота Венкова, който вече работел в Плевен, но продължавал да взема заплата и от габровската болница, разкри соцдепутатката, която влезе на мястото на Кирил Добрев.

От схемата на Дрийм тийм"-Габрово става видно още, че областната управителка Невена Петкова е снаха на общинския съветник от ГЕРБ в Севлиево Цветан Стоянов, а съпругът й е неговият син Цветан Петков, който пък е зам.-директор на ОД на МВР.

"Над 70 сигнала за подобни назначения затрупали соццентралата, разкри Желю Бойчев пред медиите в парламента. Сигналите са за кадруване, за обществени поръчки и роднински назначения.

Социалистите са получили поръчения всеки депутат да разрови в своя избирателен район за роднински назначения, приятелски кръгове и нарушения на хора от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай