БСП кани ЕРП-тата на среща

Левицата се притеснява от срив в енергийната система

БСП кани ЕРП-тата на среща | StandartNews.com

София. Съветът по енергетика на БСП спешна среща с ръководствата на трите електроразпределителни дружества, съобщи Явор Куюмджиев от партията пред БНР. Той предупреди за опасност от тежък срив в енергийната система на страната и за недостиг на ток за бита и промишлеността.

„Има реална опасност от много драматични събития, като срив на доставката на електроенергия, и то в много скоро време, поради натрупани в последната година проблеми. В енергийната система на страната не достигат огромни средства, които се акумулират в особено големи размери от първи януари, откакто на практика спряхме да изнасяме ток", обясни Куюмджиев.

По думите му България се е превърнала в транзитна държава за унгарски и румънски ток, който тече за Турция. Според бившия зам.-министър на икономиката в кабинета на тройната коалиция това е лишило българската енергетика от огромни приходи.

„Когато се продължи дълго време подобна ситуация, опасността от тежък срив е много голяма и точно затова в петък ще се срещнем с всички директори на ЕРП-тата, да разберем колко точно е страшна ситуацията", посочи Куюмджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай