БСП-София иска социална цена на парното

Настоява за държавни механизми за енергийно подпомагане на социално слабите граждани

БСП-София иска социална цена на парното | StandartNews.com

В момент, в който държавата търси начини за подпомагане на частния бизнес, е нормално да търсим подкрепа и за общинската "Топлофикация", която обслужва над 1 милион софиянци, категорични са столичните социалисти

Групата на "БСП за България" в Столичния общински съвет подкрепя предложението за решение, да се сформира работна група, която да проведе преговори с цел компенсиране на увеличените разходи на „Топлофикация София” ЕАД. Целта е да се проведат разговори с компетентните държавни органи, в т.ч. министрите на енергетиката и на финансите, относно намирането на компенсаторни механизми за намаляване на финансовите загуби, включително подпомагане на дружеството от Фонд "Сигурност на Електроенергийната система".

"Оценявайки, че и сегашното ниво на цените на парното сериозно затруднява плащането им от част от столичани, заявяваме, че ще подкрепим това решение, водени от отговорността ни да бъде запазена социално-поносима цена на услугата, която "Топлофикация София" предлага и да не се допуска нейното увеличаване. Ще настояваме и за намиране на държавни механизми за енергийно подпомагане на социално слабите граждани. В момент, в който държавата търси начини за подпомагане на частния бизнес, е нормално да търсим подкрепа и за общинската "Топлофикация", която обслужва над 1 милион софиянци", категорични са общинските съветници от БСП.

"Заявяваме, че по този начин не даваме индулгенция на ръководството Столична община и на "Топлофикация София” за допуснатите многобройни грешки и безобразия в управлението, за недобре контролираните разходи и за забавеното технологично обновяване на дружеството и няма да допуснем тези проблеми да бъдат заметени под килима", допълват още столичните социалисти.

"БСП е в основата на създаването на работна група, която трябва да предложи решения за технологичното обновление на "Топлофикация София", което ако досега беше направено, дружеството можеше да има собствено производство на електроенергия, с което да компенсира повишаването на цената на газа", припомнят от групата на "БСП за България" в СОС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай