БСП с ключово решение за преговорите за третия мандат

Наша цел е България да има работещо правителство, заяви Явор Божанков

БСП с ключово решение за преговорите за третия мандат | StandartNews.com

"БСП за България" няма да разговаря с ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане", ако получат третия мандат". Това коментира пред журналисти в парламента Явор Божанков, секретар на ПГ "БСП за България" във връзка с преговорите между политическите формации за реализацията на третия мандат.

Божанков коментира, че от левицата се борят срещу техния модел.

По думите му е абсурдно да търсят подкрепа от тях. Относно "Възраждане" Божанков обясни, че те са гласували заедно с ГЕРБ-СДС и ДПС и на практика са създали това мнозинство, което е свалило и председателя на Народното събрание - Никола Минчев. "Ако получим третия мандат, се събираме и колективно решаваме какво да правим с него", допълни депутатът.

Той посочи, че ще разговарят с всички извън тези три формации.

"Нашето основно предимство и капитал е, че ние не се скарахме с нито една политическа формация, не влязохме в нито един скандал, напротив - запазихме добрия тон и отношения с всички, така че това ни е предимството", посочи депутатът, предава БТА.

"Нашата цел не е да спечелим една-две седмици. Нашата цел е да съставим работещ кабинет. България, Европа и светът в момента се подготвят за рецесия и криза. Наша цел е България да има работещо правителство", добави Божанков. 

Той бе категоричен, че нови избори представляват огромен риск за държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай