БСП проспали оставката и жеста на Цветанов

От централата на Позитано 20 привидяха в даниел Дариткова "верен последовател" на Цветан Цветанов

БСП проспали оставката и жеста на Цветанов | StandartNews.com

Пропуск в последните два дни от сагата с оставката на Цветан Цветанов като депутат демонстрира днес ръководството на БСП, което даде нарочна пресконференция. От името на столетницата Крум Зарков видя фалш и трик, въпреки откровените и емоционални признания на Цветанов и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Дариткова пък била „верен последовател“ на Цветанов, сподели Зарков.

"Събитията от последните два дни доказаха тезите на БСП от последните две години. Цветан Цветанов напуска парламента, за да остане във властта. Това не е морален акт, нито осъзната отговорност, а прозрачен трик за опазване на влияние", каза Крум Зарков пред медиите, очакващи реакция на отправени от ГЕРБ въпроси към БСП за морал и инат в политиката.

По думите на червения ентусиаст назначението на д-р Даниела Дариткова за председател на парламентарната група на ГЕРБ е доказателство за опазването на влияние. "Тя е верен последовател на г-н Цветанов. По тази причина и другите коалиционни партньори са толкова спокойни. Те знаят добре, че нещо уж се променя, за да остане същото. Това важи както за явните, така и за скритите коалиционни партньори", категоричен бе Зарков.

"Оставката на г-н Цветанов е формална. За нас тя е политически фалш", изтъкна Крум Зарков. Според него въпросната оставка  доказва и друго твърдение на БСП, което тя упорито отстояваше по време на дебатите по Изборния кодекс в НС - че в България демокрацията е под заплаха.

„Искаме предсрочни избори, на които санкцията да дойде от избирателя и той да зададе ясен мандат за нулева толерантност към всяка злоупотреба с власт оттук-нататък.  Вместо фалшиви оставки, искаме реално отговорност. Вместо завладяна държава, искаме реална парламентарна демокрация. Това са нашите искания и ще продължаваме да се борим", заключи Крум Зарков.

Малко по-късно ГЕРБ излезе с остра реакция на поредните сериозни, но недоказани обвинения на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай