БСП пак завря. 13 неудобни въпроса към Нинова

Задават куп неудобни въпроси

БСП пак завря. 13 неудобни въпроса към Нинова | StandartNews.com

Предизборната кампания на практика започна и БСп отново завря. Знакови социалисти скочиха на соцлидерката Корнелия Нинова. Тя, също като Бойко Борисов, е насрочила за утре заседание на Националния съвет. Борисов ще размества ГЕРБерите онлай, Нинова ще спуска предизборни решения на неприсъствено заседание. Не него ще се определят критериите за избора на депутати и коалициите, които червените ще правят преди вота.

Янаки Стоилов, Костадин Паскалев, Петър Мутафчиев, Доря Янкова, Явор Гечев и Донка Михайлова, членове на Националния съвет на БСП, разпространиха позиция, с която протестират срещу неприсъсвената форма на заседанието на НС и настояват то да се проведе реално.

Шестимата социалисти смятат, че преди да се съставят листи и да се правят коалиции, партията трябва да отговори на важни политически въпроси, които задават публично. 13-те неудобни въпроса са:

Какви са целите ни на предстоящите избори?

Каква е стратегията ни за постигането им?

Направили ли сме необходимия анализ на политическата ситуация и основните цели на другите политически субекти?

Кои са съществените проблеми пред страната и кои са левите решения?

С кои личности ще се борим за доверието на избирателите?

Кои са  партньорите ни и кои основните ни опоненти?

В политическа изолация ли сме?

Как се развиват отношенията ни с президента Радев и вицепрезидента Йотова?

Как влизаме в избори – с или без Изпълнително бюро? А Предизборния ни щаб?

Имаме ли диалог с областните партийни съвети?

Как си представяме реализацията на модела на парламентарната група в следващия парламент?

Какви са целите, формулирани от НС на БСП за всяка областна партийна структура?

Има ли значение какво предлагаме като политики на избирателя, ако не може да обясним по какъв начин ще реализираме идеите си?

Ако не сме готови с отговорите на тези въпроси и дума не може да става за „Принципи и критерии за издигане на кандидатите за народни представители, заявяват емблематичните социалисти. И обобщават: "Не искаме да се отнасяме формално към отговорностите си на членове на НС на БСП и поради тази причина предлагаме свикване на присъствено заседание на НС на БСП още на 11.05.2021г.!"

Шестимата социалисти са бесни, че решенията на пленума са предварително взети и обявени. Според тях Корнелия Нинова получава мандат да подписва предизборни споразумения с когото си иска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай