БСП и Хр. Иванов закриха спецпрокуратурата

Приеха поправките на градската десница само с 10 гласа ЗА

БСП и Хр. Иванов закриха спецпрокуратурата | StandartNews.com

БСП и Христо Иванов разкриха топлите връзки помежду си. Социалистите се прегърнаха с градската десница и само с 10 гласа закриха в Правна комисия спецпрокуратурата и спецсъда.

ВИЖ ОЩЕ: Прокуратурата защити спецправосъдието

С 10 гласа "за", двама "против" и петима въздържали се правната комисия гласува на първо четене да се закрият двете специализирани съдилища и двете специализирани прокуратури. Депутатите от БСП, "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!"   подкрепиха проектите за промени в НПК и Закона за съдебната власт на Христо Иванов, Атанас Атанасов и Атанас Славов от "Демократична България". Против бяха депутатите от ДПС, а с "въздържал се" гласуваха от ГЕРБ.  

ВИЖ ОЩЕ: Магистрати:Посяга се на независимата съдебна власт

Правната комисия отхвърли предложенията  за промени в ЗСДВ и НПК на Николай Хаджигенов. Двете поправки гласяха, че магистратите може да се кандидатират за депутати от гражданските квоти на партиите, както и обвиняемите да искат внасяне на обвинителния акт в съда, ако разследването продължи повече от 2 години. Седем бяха против, деветима се въздържаха, а един беше "за". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай