Брутални заплахи за живота на кмет. Защо?

Илко Стоянов с тежки думи за прокуратурата

Брутални заплахи за живота на кмет. Защо? | StandartNews.com

Брутални заплахи за живота си е получил кметът на Благоевград Илко Стоянов. „Ще те взривим“ и „Всеки ден те виждам, ще те приключа, когато си искам“ са съобщенията, появили се на 17 септември във Фейсбука на Стоянов. Той е подал сигнал в полицията, но прокуратурата преди дни е отказала да предприеме каквито и да е действия спрямо автора на заканите, съобщи pirinsko.com.

Кметът разкри заплахите на специален брифинг. Той бил провокиран за това от внезапната смърт на кмета на Якоруда и от нападението над управника на с. Кирково в рамките на последните дни.

„Не съм шумял около заплахите, действал съм по закон и съм подал сигнал като всеки гражданин до правораздавателните органи. Лицето е установено от полицията, признало си е и е непознат за мен човек.

Парадоксът е, че от прокуратурата считат, че отправените към мен заплахи не се квалифицират като закани за живота. Явно някой в прокуратурата смята тези думи като свобода на словото, очевидно в други случаи те започват да се превръщат в действия. Едно общество трябва да има чувство за мярка и не може подобни думи да се считат за демокрация. Не е! Огласявам всичко това заради принципа, защото освен мен като кмет, сигурно и други хора са подали подобни сигнали и са получили подобни откази.

Ако в прокуратурата ги мързи да работят или ако правят такива заключения, утре хората ще започнат да се избиват и ако за криминални престъпления прокуратурата не реагира, не знам за какво я има тогава! При подобни отговори хората се обезкуражават, че ще получат справедливост, лошото обаче е, че другите се мотивират и така се получава чувството за безнаказаност“, каза Илко Стоянов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай