Бойко поиска Волен да бъде разследван

Бойко поиска Волен да бъде разследван | StandartNews.com

Собственикът на "Магнито" заяви, че шамари не е имало

"Поредният хулигански скандал около лидера на "Атака" Волен Сидеров трябва да бъде разследван".

За това призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в остро изявление по случая. По думите му Народното събрание трябва да създаде временна анкетна комисия, която да провери инцидента. "Трябва да се види дали "Атака" са се били пак по баровете", отсече Борисов и продължи: "БСП, ДПС и "Атака" се събират да правят анкетни комисии и се бият по баровете. Това им е цялото управление". В коментар за временната анкетна комисия, която трябва да разследва срещата на президента Росен Плевнелиев с шефа на EVN във Виена, Борисов обясни, че "временните комисия служат за евтин PR на БСП, ДПС и "Атака", уронват престижа на държавния глава и не вършат друга работа".

Междувременно собственикът на марката заведения "Магнито" Евгени Зумпалов заяви, че между Волен Сидеров и Андрей Бъчваров не е имало никаква размяна на удари. Зумпалов посочи, че е разговарял с персонала, който е бил на смяна във въпросната вечер и служителите са обяснили, че и двамата клиенти са били в заведението, разменили са си реплики, но след това лидерът на "Атака" е напуснал заведението и не се е стигнало до физическа саморазправа. "Депутатът е бил помолен от момчето, което е било свидетел на случващото се, и си е тръгнал веднага, това ми каза то", заяви Зумпалов. Вчера персоналът е бил извикан и разпитан и от полицията.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък заяви, че ще заведе дело срещу Бъчваров по обвинение за клевета за сумата от 100 000 лева. Според него жалбата на потърпевшия е "поредната клеветническа атака". Ако спечели делото, Сидеров обеща да дари сумата на нуждаещи се хора, църкви и манастири. Версията на Бъчваров пък гласи, че лидерът на "Атака" е бил пиян и е започнал неканен да обикаля масите и да пита посетителите дали ще гласуват за партията му. След отрицателния отговор Сидеров започнал да обижда. Бъчваров е подал и жалба в полицията по случая.

Върна си пистолета преди Гергьовден

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е върнал личното си оръжие, след като то му е било поискано от СДВР. Това е станало преди Гергьовден, съобщиха от МВР. Разследващите по досъдебното производство на варненското летище, когато Сидеров нападна пътници от самолета София-Варна, са счели, че е наложително оръжието на Сидеров да бъде прибрано. От столичната полиция му изпратили съобщение и той доброволно се е явил в СДВР и върнал пистолета си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай