Бойко обеща европари навреме

Бойко обеща европари навреме | StandartNews.com

София. При подписване на договорите по ОП „Конкуретноспособност” премиерът Бойко Борисов обеща на бизнеса да му изплаща парите от еврофондовете навреме.

Министърът на икономиката енергетиката и туризма Делян Добрев веднага уточни, че на 40-ия ден парите са по сметките на бенефициентите. 

Когато ГЕРБ дойде на власт, бяха спрени всички европейски проекти и договори. Преди няколко дни на Румъния й спряха пари, а комисарят Хаан дава България за пример в усвояването на средствата от еврофондовете, каза Борисов.

Представителите на компаниите благодариха на правителството за безвъзмездно отпуснатите средства и помолиха правителството да изплаща парите навреме. В отговор премиерът обеща това да се случва.
 
Целта на представянето е не да се благодари за парите, защото когато се дават пари - всеки благодари, а е недоволен, когато му ги взимат. Целта е фирмите да чуят коя с какво се занимава и да направят бизнес помежду си, уточни премиерът.

Бившият волейболен национал Любо Ганев се оказа аршин за усвояване на евросредства в страната. Спортистът, който управлява бизнес с метан станции, бе даден за пример. Щом Любо Ганев е спечелил проект, вече съм спокоен. Щом на такава висота са стигнали резултатите, всичко ще е наред. Най-ниски данъци имаме – това е предостатъчно за бизнеса, обяви министър-председателят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай