Сряда,

Бойко иска да знае кой превръща дома му в "Биг Брадър"

От: Failed to load user -
A
A
A

Силистра. "Настоявам, като лидер на опозицията, прокуратурата да възложи на надлежните органи, да открият тези, които продължават да ми превръщат дома в „Биг Брадър" Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Силистра, на среща с младежите от ГЕРБ - Силистра, съобщи Фокус. На срещата присъстват младежи от МГЕРБ Силистра, Шумен, Варна, Добрич, Русе, Разград и Търговище.

Борисов каза още, че няма да отиде в ДАНС, за да го разпитват за сигнала за подслушване. "Сега се опитаха разцеплението на БСП да ми го припишат на мен. Как става това? Излиза една госпожа и казва – имам запис. Аз затова отидох, и подадох сигнал. Аз не съм подал сигнал да ме разпитват. Аз съм подал и в сигнала много ясно съм описал (казвам го заради платените медии), че в предаването на Милен Цветков по Нова телевизия съм слушал как се говори, че в моя дом е имало среща, която е била записана", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Всеки човек си има дом, има си стаичка, има си спалня, има си кътче. Това и Конституцията го защитава. Всеки от вас, предполагам, има място, където обича да се усамотява. Всеки има своите тайни, своите изконни мисли. Откъде-накъде? Щели да ме разпитват за това, че ме подслушват. Не, намерете ги, арестувайте ги и ги вкарайте в затвора. Това е задачата, а не да ме викат да правят панаир в ДАНС – и аз няма да отида. Да дойдат, да им кажа още веднъж – да си извадят предаването на Милен Цветков. Там ясно и точно е казано, че има запис от среща", продължи той.

"А вие, хората, журналистите могат да ме питат – вие с Първанов ще правите ли коалиция, няма ли? Както ви отговорих, че няма, няма, няма, няма. Това могат да ме питат, те са длъжни да ме питат заради техните читатели, зрители или слушатели. Вие може да ме питате да знаете как, като структура и организация, да си подреждате събитията. Някой ходи ли да пита примерно канцлера Меркел и шефа на социалистите в Германия като седнали да договарят коалиция, как са я договаряли, как са спорили? Има ли такова нещо? Нима този разговор не е интересен? Това е недопустимо", коментира Борисов.

"На мен ми е интересно примерно какъв е бил разговорът на шефа на „Газпром" с Орешарски. Обаче няма къде да го прочета – за тези работи няма флашки. Или как се правят шефове на агенции. Изглежда, че упреците към нас, че ГЕРБ е подслушвал – пък няма за един излязъл, дори някакво внушение няма, че е излязъл. А за нас непрекъснато. Затова вече медиите – където съм аз, и те там – да снимат, да слушат, така и така вече го чувам после. Това е огромно притеснение", добави той.

„Моята изконна мечта е Изпълнителната комисия да взима решения. Когато тя е структурирана от хора, които имат доверие в обществото, като има тема или дебат, да излезе Изпълнителната комисия и да каже – събрахме се, взехме това решение и да сте убедени, че това е правилно решение. Лидерът на партия е да консолидира. Колективният орган, когато е съставен от сериозни хора, ще взима много по-адекватни и точни решения. Няма да става, както някой път, да сме подведени от лудостта на другите, както за закона за земята – по лудостта на Атака се подведоха и БСП. ДПС излязоха, те само отреагираха правилно – да кажа една добра дума за ДПС", каза още Борисов.

"ГЕРБ почва да става партия, имаме вече доста експертен потенциал, много по-голям от другите партии. Това, което говорят, са пълни измислици. Аз мога да ви изброя 20 души в момента, които в другите партии нямат подобни. Томислав, Московски, Влади, Евелина, Нона, Делян, евродепутатите ни, кметовете ни – Данчето Фандъкова, Митко Николов, Живко, в Силистра. Имаме над 30-40 души експерти, изключително работили, работят, знаещи и можещи и дори на възраст по-млади", допълни Бойко Борисов.

"Като видях на вестник "Преса" заглавието от онзи ден на една будка за вестници, и ме удари ток. Нови 3 милиарда дълг. Лятото - 1 милиард , НЕК – 1, 2 ,3 милиарда. Аз вече не мога да сметна - колко са милиардите. Вие ще ги връщате. Нали много обичат да говорят за младите хора. Младите хора ще ги връщат, ама ще ги връщате с лихвите. На толкова милиарди - лихвите са милиард. И ще работите да ви пукат ушите, за да върнете на Станишев, Орешарски и Местан откраднатите пари. Защото те няма къде да ги сложат не се виждат. Харчат се и не се виждат", заяви Борисов.

"Помните ли като казаха - такива гадни думи – че ние сме изяли, изплюскали – резерва. Сега резервът е по-нисък от нашия. Помните ли - как говореха за контрабанда, и сега е в пъти по-висока контрабандата. Помните ли как говореха, че ще създадат 250 000 работни места - увеличи се безработицата", заяви Бойко Борисов.

"Помните ли, когато похарчихме 14 милиона, защото сме демократи, да направим референдум за „Белене" и Станишев обикаляше Северна България и обясняваше, че започват да строят „Белене"? Мина година – няма строителство и то няма да има, за радост. Ако той е искал да има, още 2006 година е подписан договорът. Да де, ама милиард и половина са изхарчени и виждате, ако това беше по време на управлението на ГЕРБ, медиите щяха да лягат и да стават със заглавия : „България няма суверенитет – отнет й е". Вие представяте ли си на какво ниво е министерството на икономиката и енергетиката?", коментира още Бойко Борисов, цитиран от Фокус.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички