Четвъртък,

Бой в парламента между НСО и противници на хартиената бюлетина

От: Стандарт нюз -
26252
Бой в парламента между НСО и противници на хартиената бюлетина
A
A
A

Мощен екшън разтърси парламента малко след началото на днешното заседание, след като депутатите започнаха да обсъждат промените в Изборния кодекс.

Шефът на охраната на Народното събрание Петър Петров, както се представи той, скъса плаката на лидера на "Боец", който бе разпънал във фоайето пред служебния вход на сградата. На него пишеше "Не пипайте Изборния кодекс". Двамата почти се сбиха, а сетне последва шумна разправия.

Петров обясни, че Георгиев няма право да разпъва плакати в Народното събрание. Лидерът на "Боец" пък настояваше, че точно това е мястото да го направи и че с такъв плакат посрещат и депутатите отвън.

От думите му стана ясно, че той е влязъл в парламента заедно със свой съратник по покана на депутатите от ПП. Преди заседанието разговаряли с тях, а след това опънали и плаката. Той твърдеше, че се е опитал да влезе на балконите, за да слуша дебатите, но охраната не го допуснала. "Стандарт" видя Георги Георгиев и съратника му на втория етаж, но не забеляза някой да е възпрепятствал влизането на Георгиев на балконите.

Причината за скандала е, че вчера със съгласието на 5 от политическите сили в 48-ото НС разглеждането на промените в Изборния кодекс бе предложено в дневния ред за днес и депутатите го подкрепиха. Най-критичната точка в тези промени е връщането на хартиената бюлетина, до което обаче днес едва ли ще се стигне, тъй като преди това има много други членове за обсъждане и гласуване.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички