Борисов скастри армията за танковете по "Хемус"

Борисов скастри армията за танковете по "Хемус" | StandartNews.com

Военните машини да пътуват след 22 ч, разпореди премиерът

Премиерът Бойко Борисов скастри армията заради задръстванията по "Хемус" в края на седмицата. Причината за тях станаха тежките машини и танкове, които военните карат към Шабла за учения. Оказа се, че никой във ведомството не е спазил инструкциите, които Борисов даде още в сряда на заседанието на кабинета. Още тогава той изрично заръча машините да пътуват късно и да няма задръствания по пътя за морето.

"Като изкараш камионите в 6 часа вечерта по тези пътища, какво очакваме. Онзи ден репортажи - задръстиха пътищата. Просто трябва всеки да си носи отговорността", ядоса се премиерът и призна, че се е накарал на началника на военния щаб рано сутринта. "Трябвало е да пътуват вечерта, само че цистерната се преобърнала на "Хемус" и те решили в петък в 6 часа да продължат нататък, когато хората се изнасят по северната магистрала към планини и морета", възмути се премиерът. За да няма нови задръствания, той разпореди двете колони с военни машини да пътуват след 22 часа в петък и събота.

"Защо трябваше да се налага да се караме за нещо, което би трябвало да го осъзнават сами", попита накрая Борисов риторично.

Премиерът повиши тон и заради пожарите. "Над 20 милиона сигурно ще отидат от пожари, ей така, заради човешката небрежност и тази безотговорност, която вече е в повече", отсече той. "Някой си запалил да си пече сланина или си захвърлил фаса, що за идиотщина е това", допълни той. Тази година пожарите са повече от миналата заради високите температури и сухите треви. Размерът на изгорелите гори се е увеличил 4 пъти в сравнение с 2014 г. Понякога за една нощ в страната има над 100 пожара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай