Борисов: Правят ми данъчна ревизия

Борисов: Правят ми данъчна ревизия | StandartNews.com

София. Започнала е данъчна ревизия на бившия министър-председател и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Самият той сподели това от ефира на „Годината" по Дарик радио.

„Имаше данъчна проверка за 5-годишен период. Тя показа, че всичко е изрядно. Затова сега ми възложиха данъчна ревизия от 2003 г., когато бях главен секретар на МВР", добави Борисов.

„Сега събирам командировъчни, броят ми тухлите дори", каза още Борисов, като разказа, че сега му се налага да си спомня за разходи отпреди десет години.

Загубихме властта, защото не влизаме в безпринципни коалиции", заяви още Борисов. По негово мнение обаче все пак гласоподавателите са оценили свършеното от ГЕРБ като магистрали, метро, детски градини, зали и училища, след като отново са решили партията да е първа политическа сила.

„Трудно е да се достигне мнозинство. И в миналия мандат имахме 117 депутати, така че ако нямахме подкрепата на Синята коалиция и РЗС, нямаше да направим правителство", добави Борисов.

„Всяко зло за добро. Може би, ако ни бяха дали отново достатъчно гласове, някои от нашите грешки нямаше да ги видя и нямаше да си направим съответните изводи. За партията това е един оздравителен процес", намери положителното и в сегашната ситуация Борисов.

„Напоследък вече не се и крият (бел.ред. БСП и ДПС), че за следващите избори ще сумират депутатите на двете партии. Не съм предполагал обаче, че ще се съюзят с „Атака". Не съм мислил, че Волен Сидеров може да утвърди правителство на ДПС", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов е убеден, че управляващите подслушват опозицията заяви категорично: „Точно нашата партия има право да говори за подслушване, защото само срещу нас имаше незаконни подслушвания и изтичаха записи в медиите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай