Борисов подава ръка на Костов

Разтваря се за десните, напуска парламента заради провокации от Атака

Борисов подава ръка на Костов | StandartNews.com

Пълна промяна претърпя отношението на Бойко Борисов към Иван Костов. Изненадващо лидерът на ГЕРБ подаде ръка на Командира. "Ще потърсим Костов, Радан Кънев, госпожа Кунева", съобщи Борисов след заседание на ПГ на партията.

Целта е да се търсят варианти "да разтваряме позициите към останалите хора в център-дясно, а и тези, които панически бягат от БСП". "Говорих с Мартин Димитров и с други колеги", призна още лидерът на ГЕРБ. От ДСБ веднага обаче попариха мераците на ГЕРБ. "Евентуален съюз с бившата управляваща партия няма да донесе нищо добро за тъмносините", обяви претендентът за наследник на Иван Костов - Радан Кънев. "ГЕРБ се опитват да излязат от изолация", коментира той и добави, че десните избиратели не биха припознали партията на Борисов.

Бившият премиер пък се закани да съди соцлидера Сергей Станишев заради обвиненията, че има криминално минало. И пак заяви, че ще вземе "торби с пари", които ще дари на детски или старчески домове. "Излизаме от парламента", съобщи още Борисов и допълни: "Ще се явим, ако има заседания за изборния закон". Причината ГЕРБ да не влиза в зала е информацията, че са готвени провокации от страна на Атака. Борисов заяви, че знае със сигурност, че ще се стигне до бой. Лидерът на ГЕРБ посочи, че партията се е отказала да иска вот на недоверие към правителството. Но бе категоричен, че този парламент трябва да се разпусне час по-скоро. "Вотът на недоверие го даде улицата", заяви той. "За месец и половина, видях Орешарски усмихнат само, когато откриваше този прекрасен Дунав мост 2", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай