Борисов обеща подкрепа на Москов за реформата

Борисов обеща подкрепа на Москов за реформата | StandartNews.com

Предложенията на Петър Москов, на когото аз много вярвам, ще получи пълната подкрепа и в парламента. Поел съм личен ангажимент към него в тази програма. Свел съм на парламентарната ни група и се надявам в най-кратки срокове законът да бъде приет". Това заяви преиерът Бойко Борисов по време на инспекция за напредъка по разширяването на лъчетерапевтичния комплекс към СБАЛ по Онкология - ЕАД.

Правителството „Орешарски" провали проекта на СБАЛО, ако не се бяхме захванали, цялата ОП „Регионално развитие" заминаваше, каза още Борисо

„Разбрах, че вчера Пламен Орешарски пак ни е давал съвети, а беше абсолютно провален проект", заяви Борисов. „Не само, че го провалиха, но ако не се бяхме захванали, цялата програма от 300 млн. лева заминаваше и трябваше от бюджета да я доплатим", коментира премиерът.

"Първо се разстроих от това, което докторите разказаха вътре, защото това са години наред страдание на много български граждани. Понеже Йорданка Фандъкова е с нас и ми е разказвала какви мъки са и какъв е проблемът като например се развали на 15-тия ден ускорителят. След това, докато го поправят, процедурата трябва на ново да се започне. Представете си, пази Боже, ако получиш такава диагноза и дойдеш тук и ти кажат, че не става и трябва да се чака два месеца. Представяте ли си какво е за душите на тези хора и семействата им?", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

"От ук насетне към декември месец ще сме готови в много болници в страната с най-модерното, най-доброто и най-скъпото. Целите усилия на правителството ще вървят в тази посока. Това, което е направено и в другата болница също е уникално. Смея да ви уверя, че само това да сме направили, си е заслужавало, защото Таня Андреева го провали проекта", посочи той.

По думите на Бойко Борисов, правителството в лицето на министъра на здравеопазването е предложило здравна реформа.

"Това тук се прилага на практика - когато дойде човек с едно заболяване, да може каквото е необходимо да бъде извършено на едно място, за да не се натоварва и психически, и финансово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай