Понеделник,

Борисов към Рюте: Ще убедим холандския парламент за Шенген

От: Администратор -
A
A
A

Вярвам, че ще убедим холандския парламент да ни подкрепи за Шенген, това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с холандския си колега Марк Рюте.

Холандия е най-големия инвеститор у нас, коментира от своя страна Борисов. Имаме още много какво да направим, подчерта той. Вярвам, че ще постигнем добри резултати. Всички виждат, че сме надеждна външна граница. Всички признават, че България има много добро председателство. Дано успеем да убедим парламента на Холандия с тази сложна коалиция, която имат, да ги убедим, че България спазва дисциплината, заяви Борисов.

Ние подкрепяме България за присъединяването към Шенген. Но работата още не е свършена – изисква усилия на много участници в процеса , включително и в България. Това заяви в сградата на МС, Марк Рюте, министър-председател на Кралство Нидерландия, след срещата на четири очи.

Рюте похвали Борисов, че се проявява като един силен лидер в региона и че е свършил много работа във вътрешнополитически план и по специално по критериите за присъединяване към Шенген. Но искам да поздравя Борисов за постигнатото в това отношение. Както каза и Юнкер – има още малко, което България трябва да направи, аз вярвам, че тя ще го направи, заяви холандския премиер.

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички