Борисов: Искат да направят „Хемус” платена

Борисов: Искат да направят „Хемус” платена | StandartNews.com

Сливен. „Бившата тройна коалиция и сегашната нова тройна коалиция искат да направят за „Хемус" платена, предполагам и за другите магистрали, да сложат бариерите, както е казала днес министърката и тол системата и публично-частно партньорство, защото видите ли нямало да стигнат парите от Бюрксел. Ама, вие докато управлявахте, предишната тройна коалиция ви бяха спрени всички еврофондове. То няма как да ви стигнат парите, като са спрени всичките, а и сега пак ще им ги спрат. Това обяви пред журналисти в Сливен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който взе участие в общинската конференция на партията.

„Каквото могат да откраднат, да вземат комисионната и най-много да объркат "Хемус", да я извадят от европейските програми, ако чуят какво ще правят- публично-частно партньорство", каза Борисов. Той припомни, че и "Хемус" и останалите магистрали са заложени да бъдат направени с пари от ЕС, а третият лъч на софийското метро само с пет процента пари на българския данъкоплатец.

„Аз днес не се шегувах. Абсолютно оценявам загрижеността на Георги Първанов за това, което става с БСП. Една такава партия не може да си позволи ДПС да я изнасилват непрекъснато, а Атака да бъде балансьор в България. Те показаха, че нямат никакви подготвени кадри. И в най-лошия си период, аз като премиер, Първанов като президент, много сме се разбирали по въпросите за националната сигурност, дипломатите, външната политика, службите за сигурност. Да сте чули от ГЕРБ някога да кажем, че ще му вземем службите- никога. Не се обичахме, и днес не се обичаме, но сме се уважавали. НСО няма как да напусне президентството, защото това е надпартийна институция. Иначе какво става- да ни сложат шпионите да ни охраняват, това ли иска Станишев?", каза Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай