Петък,

Борисов: Фидосова си отиде заради липса на доверие

От: Failed to load user -
1375
Борисов: Фидосова си отиде заради липса на доверие
A
A
A

София. "Искра Фидосова призна пред мен, че не може повече да бъде на отговорен пост в партията, както и не може да бъде депутат поради изчерпано доверие, с което аз се съобразих", коментира пред медиите председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"След разговор с нея, тя просто си даде оставката, защото нямаше моето доверие. Приехме нейната оставка и по-късно ще се гласува и оставката й като депутат. Бях чувал от колеги депутати, че тя проявява команден стил на работа в парламента в мое отсъствие. Именно затова предприех тези мерки", посочи Бойко Борисов.

"Ако аз имах каквато и да била роля в това тефтерче, нямаше Фидосова да понесе отговорност. В това тефтерче, доколкото разбрах, има и други имена. Г-н Местан много добре ги знае. Избирателно бяха посочени някои имена, има и други. Ще ги разберете, като тече процесът", обясни Борисов.

Борисов коментира пред БНР и сблъсъците между полицията и протестиращите на във вторник вечерта.

"Най-голямата грешка е на този, който е направил в 17.00 часа комисия в парламента."

На въпрос дали предложението е било на ГЕРБ Борисов заяви: "Нали се занимаваха с ядки и фъстъци преди това. Някои нас все едно ни е питал за нещо. Това са просто едни лъжци. Кой ще настоява? Кой го е питал ГЕРБ? Те си правят комисия, ние не сме членове на тази комисия. Аз изпратих 15 депутати там".

По отношение на действията на полицаите лидерът на ГЕРБ коментира: "Сега, когато гори къщата, да говорим за действията на полицаите е просто губене на време. Безспорно някои от тях превишиха правата си от това, че окървавиха протеста. Безспорно има грешки там".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички