Борисов: Фидосова си отиде заради липса на доверие

Някои от полицаите превишиха правата си

Борисов: Фидосова си отиде заради липса на доверие | StandartNews.com

София. "Искра Фидосова призна пред мен, че не може повече да бъде на отговорен пост в партията, както и не може да бъде депутат поради изчерпано доверие, с което аз се съобразих", коментира пред медиите председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"След разговор с нея, тя просто си даде оставката, защото нямаше моето доверие. Приехме нейната оставка и по-късно ще се гласува и оставката й като депутат. Бях чувал от колеги депутати, че тя проявява команден стил на работа в парламента в мое отсъствие. Именно затова предприех тези мерки", посочи Бойко Борисов.

"Ако аз имах каквато и да била роля в това тефтерче, нямаше Фидосова да понесе отговорност. В това тефтерче, доколкото разбрах, има и други имена. Г-н Местан много добре ги знае. Избирателно бяха посочени някои имена, има и други. Ще ги разберете, като тече процесът", обясни Борисов.

Борисов коментира пред БНР и сблъсъците между полицията и протестиращите на във вторник вечерта.

"Най-голямата грешка е на този, който е направил в 17.00 часа комисия в парламента."

На въпрос дали предложението е било на ГЕРБ Борисов заяви: "Нали се занимаваха с ядки и фъстъци преди това. Някои нас все едно ни е питал за нещо. Това са просто едни лъжци. Кой ще настоява? Кой го е питал ГЕРБ? Те си правят комисия, ние не сме членове на тази комисия. Аз изпратих 15 депутати там".

По отношение на действията на полицаите лидерът на ГЕРБ коментира: "Сега, когато гори къщата, да говорим за действията на полицаите е просто губене на време. Безспорно някои от тях превишиха правата си от това, че окървавиха протеста. Безспорно има грешки там".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай