Борисов е завел иска срещу Йордан Цонев

Борисов е завел иска срещу Йордан Цонев | StandartNews.com

София. Бойко Борисов е завел иска срещу Йордан Цонев заради клевета. Това стана ясно от съобщение на лидера на ГЕРБ в социалната мрежа Фейсбук.

„Исковата ми молба срещу Йордан Цонев вече е заведена в Софийски градски съд. Искът е на стойност 50 000 лева. В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници и това е естествено, когато се управлява демократична държава. Жалко е, че вместо с аргументи и идеологически принципи, противниците ми си служат с обиди и клевети. Освен че засягат лично мен, обидите и клеветите засягат и гласоподавателите на ГЕРБ – над 1 милион български граждани", пише Борисов.

„На заседанието на българския парламент на 31.10.2013 в пленарната зала Йордан Цонев в агресивен и безпардонен стил изказа сериозно клеветническо твърдение, което засяга честта и достойнството ми. Изречената клевета ме накара да се обърна към българския съд, който да установи истината. В понеделник продължавам със следващите клеветници...", се казва още в съобщението.

Борисов използва социалната мрежа, за да честити днешния празник на българските граждани. „Честитя празника на всички онези, които вярват в силата на човешкия дух, в разума и в интелекта. 1 ноември е Денят на народните будители – онези, които с възрожденски плам запалиха искрата на културата, просветата и изкуството. Днес повече от всякога е необходим плам като техния - заради новия морал, от който всички имаме нужда", пише той на стената си във Фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай