Борисов заряза джипката. Подкара колата на Нинова /СНИМКИ/

НСО си прибра легендарната тойота

Борисов заряза джипката. Подкара колата на Нинова /СНИМКИ/ | StandartNews.com

Легендарната джипка на Бойко Борисов, пред която бившият премиер направи дори обръщението си към ГЕРБерите в изборната нощ на 4 април, остава в гаража на НСО. Лидерът на ГЕРБ се раздели с нея и подкара нова кола – такава, в каквато се води и Корнелия Нинова.

Шкодичка, скромно се похвали Борисов за модела, който събира очи. Лимузината е „Суперб“ със задвижване 4х4, предаде Флагман.бг. Високият клас на този автомобил струва над 60 хил. лв.

Години наред Борисов лично шофираше джипката, превърнала се в символ на управлението му - Toyota Sequoia, собственост на НСО. Наложи се бившият премиер да слезе от автомобила, тъй като от тази седмица е със свалена охрана. НСО си е прибрала и джипката, с която Борисов навъртя милиони километри из страната, които се предаваха на живо във фейсбук. В края на управлението му политическите процеси в ГЕРБ и в държавата се измерваха по това кои от министрите или активистите на ГЕРБ са привилегировани да се водят на задната седалка.

Бойко Борисов показа за първи път новата кола преди дни, когато инспектира ремонта на АМ „Хемус“. "По поръчка на олигарсите ни направиха лесна мишена в знак на благодарност за хиляди успешни акции. Най-добрите в света. Само шайката на Радев ще бъде охранявана", възмутено коментира той тогава приетия на първо четене проект за промени в закона за НСО, които свалят охраната на бивши премиери, експредседатели на НС, министри, главен прокурор, първата дама и президентската администрация.

Борисов отиде днес Айтос. Преди това той изпробва новата си кола и по чакълест път. Премина с автомобила по новоизграждащото се трасе на Северния обход на Бургас.

С него бе и кметът на Бургас и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Димитър Николов,  който му разказа за свършеното в последните месеци. Борисов остана доволен от видяното и обясни, че пътят ще е готов до 2-3 месеца: "Щом шкодичката се разхожда така спокойно, значи има добър напредък“.

Днес Борисов бе пазен от трима охранители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай