Борисов зададе на ГЕРБ най-важния въпрос. Съдбовно решение

Сглобката е паянтова, каза експремиерът

Борисов зададе на ГЕРБ най-важния въпрос. Съдбовно решение | StandartNews.com

Остава ли ГЕРБ в управлението. Този съдбовен за властта въпрос зададе лидерът Бойко Борисов на младите в ГЕРБ. Той бе в Сливен, където втори ден тече Зимната младежка академия на партията.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов се разлюти. Каза от какво никога няма да отстъпи

Сглобката е „паянтова“, каза Борисов. И попита присъстващите дали има смисъл ГЕРБ да остане.

„Да, понасяме щети в момента, но плюсовете и добрите новини са повече“, заяви Борисов и припомни някои от ключовите решения на правителството.

Според него страната ни има и огромни шансове за Шенген и еврозоната.

„Ние трябва да намерим подходящата формула, която сега работи, скърца, паянтова е - безспорно е така. Дразнят ни много неща, сигурно и при тях е така, но това е единственото логично към момента“, смята Борисов.

„Три години съсипахме всичко, в момента в държавата няма нито един авторитет. Няма нито една институция с авторитет. Как се управлява без авторитет?“, попита той.

„Всяка една от партиите може още утре да разруши правителството. Ако вие ми кажете, още утре няма да съществува. Искате ли го? Пет пъти го правихме“, обърна се Борисов към младежите на ГЕРБ.

„На шестия, след като над милиард изхарчихме, за да провеждаме избори, нещо, макар и паянтово, съществува", допълни бившият премиер.

"От вас искам да ми кажете ясно и точно - оставаме в това управление или не оставаме, защото не го харесваме. Или оставаме и продължаваме да се борим с парламентарните инструменти.", каза Борисов.

Той влезе в спор с младежите, които в изказванията си искали "да се сбият" с ПП - ДБ. "Но при тях е същото. Те години наред насаждаха омраза", каза той по адрес на ДБ и ПП. И припомни: "И ние сме вдигали ръчичка за това правителство".

Борисов подчерта, че може и да не се харесват с ПП-ДБ, но дори и да се отиде на избори, конфигурацията в парламента ще е същата.

"Трябва да намерите начин да общувате с тези хора", посъветва младите Борисов, говорейки за ПП - ДБ.

"Лесно е да счупим, лесно е да мразим - това са лесните неща. Със Севда бяхме в съседни килии. Това е силата на ГЕРБ - силата да прощаваме, не да мразим. Ние можехме да направим същото", посочи Бойко Борисов, припомняйки арестите - своя и на пиара си Севдалина Арнаудова, по време на правителството на Кирил Петков.

Борисов каза в заключение: "Изпращам поздрави на ПП, ДБ, ДПС, на всички, които подкрепят това правителство!"

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Simona
преди 5 месеца

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox

Откажи