Борисов в атака. Размаза властта

Кражбите и корупцията в момента с небивали размери, каза бившият премиер

Борисов в атака. Размаза властта | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов мина в атака. Изключително сериозен и гневен, бившият премиер размаза управлението в реч пред Жени ГЕРБ, които са се събрали в курорта Албена.

От всичко, което вчера се случи, мога да коментирам заклинанията на политическите партии – без този, без онзи, партията хубава, но лидерът не става, каза Борисов. И обяви, че е бил против да се иска вот на недоверие на правителството на Кирил Петков. Не че не го заслужават, вметна лидерът на ГЕРБ.

„Кражбите и корупцията в момента с небивали размери. Само в горивата извън България на всеки литър излиза по 1 лев. Защото няма как ние да преработваме руски нефт. На бензиностанциите да купувате гориво по 3,50 лв. Да се реализират 300 млн. лв. печалба.“, заяви Борисов.

„Те вече самите не си вярват. Защо се разпадна тази коалиция? Защото медиите я наричаха орел, рак и щука, абсолютно безпринципна – на уж десните с уж левите. Затова се разпадна“, посочи бившият премиер.

„Когато Слави Трифонов и ИТН говореше срещу ГЕРБ, те бяха любимци. Това беше парадокс – ПП, ИТН, „Да, България“ и БСП си гласуваха бюджета. А пред парламента обясняваха как ние с ДПС и „Възраждане“ сме нова коалиция. Абе хора, това е шизофрения!“, скочи Борисов.

Той се обърна към партиите: „Проявете малко разум, защото Радев ще продължава да ни хвърля вината, че всичко виновно се намира в парламента. Мигар той не ги инсталира там?“.

„Ние ще поставим нещата на принципна, идеологическа, каквато щете основа. Нашите разделителни линии ще бъдат принципи, а не дали харесвам Христо Иванов – някои харесват дебели хора, аз не харесвам, други харесват по-тънки“, отбеляза Борисов.

„За нас гласуват най-много. Нека да не определяме лидерът какъв е. Да видим по дейността им на партиите ще ги познаете“, заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай