Борисов с първи думи за новия кабинет. Кой е виновен?

Обвини Нинова

Борисов с първи думи за новия кабинет. Кой е виновен? | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи изявление минути след като бе одобрен новия кабинет.

Слушах ги колегите от другите партии, не исках просто да се карам с тях, защото до вчера се наричахме партньори. Ако г-жа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има правителство с първия мандат и Гроздан Караджов щеше да е министър на транспорта. Бяха договорени дори министрите, да не си отварям повече устата. И изведнъж, като не се получи поради тази причина - във втория мандат имаме избрано редовно правителство, каза Борисов.. 

Не мога да разбера защо се подвеждате по най-ниските страсти. Какво е демокрацията - явяват се партиите на избори, подрежда ни народът по ред и най-стабилното, което може да роди правителство, са първите две, подкрепено от други партии, добави той. 

Това съм го казал преди изборите. Казах, че няма да ни повлияят никакви шантажират отвън, нито записите. От първия ден говорим едно и също и го направихме днес. Не искам да коментирам президента, който би трябвало да е обединител. А в ситуацията, в която в първите две партии се намери коалиция, подкрепена и от ДПС за конституционна реформа, това е единственото възможно работещо, обясни Борисов.

 

                                                                                                                     

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай