Борисов с неочакван коз за кмет на Пловдив. Разтърси ГЕРБ

Партията изтръпна след думи на Иван Тотев

Борисов с неочакван коз за кмет на Пловдив. Разтърси ГЕРБ | StandartNews.com

Бойко Борисов изуми всички в ГЕРБ. Той обмисля нестандартно решение за кандидата на партията за кмет на Пловдив.

Мандатът на Здравко Димитров не е най-добрият за Пловдив. Грешно дефинирани проблеми и приоритети доведоха до дистанцирането на ГЕРБ от Здравко Димитров, коментира бившият градоначалник под тепетата Иван Тотев пред журналисти. Това стана минути, след като Тотев даде старт на реконструкцията на Дондуковата градина и стоеше рамо до рамо със Здравко Димитров, предаде "Марица".

Тотев, за когото е известно, че е особено близък до Бойко Борисов и никога не говори случайно, настоя, че Пловдив има нужда от ново лидерство и в ГЕРБ са мобилизирани да го осигурят на града. Не е задължително кандидатът за кмет да е от ГЕРБ, изненадващо анонсира Тотев.

“Този мандат не бе най-добрият за град Пловдив и политическата оценка на ГЕРБ бе ясно казана от председателя на партията Бойко Борисов с решението за дистанциране от местната власт", каза Тотев.

Според него екипът на сегашния градоначалник е набелязал приоритети, които по-скоро са навредили на града с тяхното ненавременно изпълнение и се е отказал да продължи други проекти, които са били необходими, смята бившият градоначалник и даде за пример продължението на бул. "Северен".

"Градът има нужда от лидер и лидерство", подчерта Тотев, който не изключи възможността кандидатът им да не е от средите на партията. "Вече има такава кандидатура в лицето на Манол Пейков. Гледаме на нея сериозно и ще отговорим подобаващо", обясни лидерът на ГЕРБ. Не стана ясно, дали Тотев има предвид, че от ГЕРБ биха подкрепили Манол Пейков за кмет или ще отговорят с кандидат с подобен профил. Тотев уточни, че в ГЕРБ са доволни от резултата на изборите, защото са увеличили броя на избирателите си, въпреки че в Пловдив партията остана втора сила след ПП-ДБ.

"Тотев не е най-подходящият човек, който да дава оценка за мандата ми. Той отлично знае, че през цялото време ми се пречеше, включително и от съветниците на ГЕРБ. Не ме интересува неговото мнение. Важни са гражданите и развитието на Пловдив", отговори кметът Здравко Димитров. Той отново припомни, че в Пловдив никога не се е строило както днес, но за жалост някои от важните проекти като Водният цикъл са стартирали твърде късно и то заради слаба подготовка в предишния мандат. "Ремонтираните улици с изцяло нова ВиК инфраструктура са повече от построените в мандата Тотев велоалеи по злополучния Транспортен проект", каза още Здравко Димитров.

Той припомни, че условията, в които са работили двамата последни кметове на Пловдив, са съвсем различни. "Тотев имаше лесни 7 години с пълната подкрепа на правителствата на Бойко Борисов и управлява в периода на най-активно усвояване на европейски средства. На нас ни се падна да управляваме в значително по-трудни времена - пандемия, война, инфлация, липса на редовно правителство, почти никакви донорски програми. И въпреки това продължаваме да строим ясли и детски градини, което е изключително важно за хората. Строим стадиони и улици, завършихме Пречиствателната станция. Защото Пловдив не е само Главната и Капана", завърши Здравко Димитров.

И за финал уточни, че се чуди, защо Тотев го ограничава само с един мандат. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай