Петък,

Борисов попари пенсионерите. Парите свършват на тази дата

От: СТАНДАРТ -
2124
Борисов попари пенсионерите. Парите свършват на тази дата
A
A
A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов попари пенсионерите. Той разкри кога парите в държавата свършват и няма да могат да се плащат възнагражденията

Ако няма правителство, няма да има бюджет. Приходите в хазната, с темпото, с което вървят, ще са по-малко с милиард и половина, коментира в кулоарите на парламента лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов.

„Юни месец, между 10-14 няма да може държавата да си плаща заплатите и пенсиите“, каза той.

„Бюджет се работи обаче от мнозинства, които трябва да носят отговорност за него. Заложник е и бюджетът, и Планът за възстановяване, и еврозоната, и Шенген, и фондовете. Всичко е заложник на това да се правят някакви политически игрички“, категоричен бе той.

„От първия ден говоря за отговорност на всички партии“, припомни Борисов.

„Колко пъти ще се удължава този бюджет. Какво ще се реши от проблемите на хората или ще направим държава, която да крета с текущ бюджет, без инвестиции, без бъдеще, без нищо.

Знам, че са харчени парите от Плана авансово, те трябва да се върнат там иначе няма как да се финансират проектите“, категоричен бе бившият премиер.

„Докато си играем на войни, държавата отива в канала“, каза Борисов.

„Мария Габриел има всички права, дадени от групата, да преговаря и да действа“, добави той.

„Конституционно правителство също е вариант, както е казал Христо Иванов. В следващите няколко дни може да се направят още совалки по тази тема. Трябват 160 депутати за такова нещо“, добави Борисов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com