Борисов похвали трима министри и ги уволни

Искал да се разграничи от слуховете, че били свързани с ДПС и Пеевски

Борисов похвали трима министри и ги уволни | StandartNews.com

 

Премиерът Бойко Борисов поиска оставките на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Решението било взето след среща на Борисов с областните координатори на партията. По време на заседанието координаторите на партията поискали Борисов да освободи тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС. Партията оценява високо приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и водената политика на финансова стабилност.

По време на срещата беше дадена и висока оценка и за вътрешния министър Младен Маринов, под чието ръководство МВР отбеляза добри резултати в борбата с контрабандата, битовата престъпност и трафика и търговията на наркотици.

Беше оценен и приносът на икономическия министър Емил Караниколов за увеличението на чуждестранните инвестиции в България.

Министрите Горанов, Маринов и Караниколов декларираха пред премиера Борисов готовност да подадат оставки незабавно, стана ясно от съобщение от пресцентъра на Министерски съвет. Тримата министри ще входират оставките си в парламента утре.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай