Борисов оптимист! Какво видя в думите на Асен Василев

Лидерът на ГЕРБ с първи коментар след лидерската среща

Борисов оптимист! Какво видя в думите на Асен Василев | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с първи думи след лидерската среща между двете най-големи парламентарно представени формации.

"Мисля, през следващите дни може да се започне програма за управление през следващите години. Това ще даде сигурност, че може да се даде нормално управление, дали за кратко, дали на ротационен принцип. С г-н Василев си разменихме думи за нестандартни решения, защото само нестандартни решения могат да ни извадят от кризата. Защо през тези де години няма българин, който да каже, че е било добре, но да не бъдем арогантни", зави Борисов, цитиран от novini.bg.

ВИЖ ОЩЕ: Политолог каза кои партии се готвят за план Б

Той изтъкна, че поведението на вторите на вота е било различно от това пред аудиторията.

"Сега караме обратно - първо със законодателна, после с финансово-икономическа програма. В най-лошия случай, и да отидем на избори, ще имаме един добър бюджет. Но трябва и да знаем, че каквито и да са резултатите, те няма да са с разлика повече от 2-3 процента. Ние победихме само с машини, поотделно, заедно...водим една добронамерена политика, за да се излезе от кризата", отсече лидерът на ГЕРБ.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев посочи, че взимайки нестандартни решения, потъваш в режим на нестандартност и, че трябва да се работи с колегите, за да се види зоната на консенсус.

"Трябва да има кохезия, програма, за ясно определени приоритети. Чел съм програмите на всички партии, няма да коментирам забележки, но ще настоявам подходът да бъде рационален. Има теми, по които може да има и спор", подчерта Дончев.

ВИЖ ОЩЕ: Петков отсече! Подкрепят ли кабинет /ОБНОВЕНА/

"Благодарих, че приеха срещата, защото се води разговор по теми, по които в следващата седмица-две трябва да бъдат намерени решения. Гърция днес получи още 10 млрд. по Плана за възстановяване. Не оставяйте с впечатление, че нещо се е променило между двете партии. Има теми, които трябва да бъдат решени в следващите две седмици", подчерта Борисов.

"В изказването на г-н Василев днес видях доста повече смиреност по отношение на капиталовите разходи. Видях нещо доста по-различно от предизборното говорене и това ни дава оптимизъм", поясни той.

„Програма минимум е да имаме бюджет и приети закони и чак тогава да отиваме на избори и да започваме отначало. Няма напредък по правителство, има напредък по управленска програма“, отсече Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: С Кирил Петков сме си простили /Видео/

„Поискахме от Продължаваме промяната да ни предоставят списък с членове на МС и трябва да кажем на нашите избиратели какво правим и за какво преговаряме“, каза Десислава Атанасова. 

„В деня на връчването на мандата ние трябва да сме наясно или с наш състав на кабинет, или с техен състав на кабинет. Ако го нямаме - ще предложим наше правителство на малцинството. За да видим може и да се сглоби нещо добро. Мисля, че по начина, по който говорихме по важните теми, може да направим и по останалите нещо добро“, каза още Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай