Борисов насмете Путин. Тежки думи

Варварско поведение, отсече лидерът на ГЕРБ

Борисов насмете Путин. Тежки думи | StandartNews.com

Да, когато е могло, съм защитавал Путин. Но сега не мога да кажа, че правилно е влязъл в Украйна. Само си представете - раздават шинели, пушки, какво става с майка ти, баща ти, приятелката ти? Все славянски народи сме. Православни. Дори няма религиозна причина. Какво ни става - не знам. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежи на партията в Хисаря.

Темата днес е война.  Колкото и президентът Радев и военният министър да се опитват да я представят като конфликт, инвазия… когато столицата Киев е под обстрел - това е война, заяви Борисов. И допълни: "Колкото и да се мъчат да оневинят агресията и бруталността, няма как демократичният свят да го приеме. Нищо не оправдава войната и човешките жертви. Точка."

Той не приема тезата на президента Радев, че конфликтът ще свърши скоро. "Аз твърдя, че няма да свърши, а ще продължи дълго. Ще е много по-кръвопролитна и с много жертви. Ще прерасне в гражданска война", прогнозира лидерът на ГЕРБ.

Гледах президентът Путин - излъчваше бруталност и свирепост. Какво ще се случи нататък, ще видим. Осъждам изцяло политиката на Путин. В Москва и Санкт Петербург затова имаше такива протести. Това е варварско нападение, каза Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай