Борисов изненада "Промяната". Предложи нещо, което никой не е правил

Нов компромис от лидера на ГЕРБ

Борисов изненада "Промяната". Предложи нещо, което никой не е правил | StandartNews.com

Нов компромис е готов да направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, за да има кабинет с "Продължаваме промяната" - "Демократична България". Това стана ясно след заседание на ПГ на ГЕРБ-СДС, проведено днес след сутрешната лидерска среща с Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов оптимист! Какво видя в думите на Асен Василев

ГЕРБ са готови с техния първи мандат да бъде избрано правителството на "Промяната", което тя би предложила с втория мандат.

ВИЖ ОЩЕ: Петков отсече! Подкрепят ли кабинет /ОБНОВЕНА/

Само нестандартно решение може да ни извади от тоталната криза, каза Борисов. А Десислава Атанасова обясни: "Поискахме от ПП да ни предоставят списък с членове на МС и трябва да кажем на нашите избиратели какво правим и за какво преговаряме, каза шефът на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: С Кирил Петков сме си простили /Видео/

"В деня на връчването на мандата ние трябва да сме наясно или с наш състав на кабинет, или с техен състав на кабинет. Ако го нямаме, ние ще предложим наше правителство на малцинството. За да видим може и да се сглоби нещо добро. Мисля, че по начина, по който говорихме по важните теми, може да направим и по останалите нещо добро", обясни Бойко Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Голямато чакане свърши. Лидерската среща

„Отказът от реализация на първия мандат - това, което се иска от нас, е тежко решение. Ако има сигурни гаранции, че в този парламент има мнозинство, всичко е възможно. Дори е възможно същият кабинет да е предложен с първия мандат, защо да се губи време. Не е време за политически егоизъм и капризи“, каза в същото време в интервю за бТВ заместникът му Томислав Дончев.

Бойко Борисов посочи два варианта за ситуацията - програма минимум: приемане на бюджета и най-належащите закони и после отиваме на избори,

и програма максимум: да се направи добро, експертно правителство.

"Програма минимум - бюджет, приети закони и чак тогава да отиваме на избори и да се започваме отначало. Програма максимум - с разум да се направи добро политическо експертно правителство. Те експертите са политици, ако е много добър експерт, той си седи във фирмата и си изкарва парите, надали му се занимава с такава работа. Няма напредък по правителство, има напредък по управленска програма за правителство", изтъкна лидерът на ГЕРБ. Ако ПП не ни представят състав на кабинет, ще предложим правителство на малцинството, каза Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай