Борисов и Заев се чуха. Обещаха да се разберат

Двамата лидери са декларирали, че ще продължат разговорите

Борисов и Заев се чуха. Обещаха да се разберат | StandartNews.com

Премиерите на България и на Северна Македония Бойко Борисов и Зоран Заев са провели днес телефонен разговор, на който са заявили намерение за намиране на решение по откритите двустранни въпроси, съобщава МИА, цитиран от БГНЕС. В края на миналата седмица между двете държави прехвърляха искри заради първата спирачка, която България удари на Скопие за ЕС. Причината е неотстъпчивостта на съседите по историческите въпроси и упорството им, че Гоце Делчев не е българин, а у нас имало македонско малцинство.

Двамата лидери са декларирали, че ще продължат разговорите както между тях самите, така и между представителите на правителствата и на екипите, за да се постигне решение в интерес на двете държави и на европейската интеграция.

Борисов и Заев са обменили информация относно подготовката на предстоящата среща на върха в София в рамките на Берлинския процес. Договорили са се утре отново да разговарят по телефона, за да уточнят дали срещата в София на премиерите на държавите от Западните Балкани ще бъде присъствена или ще се проведе онлайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай