Борисов: ДАНС разследва проблема в Сливен

Някой всява напрежение, защото знаете, че има избори, заяви премиерът

Борисов: ДАНС разследва проблема в Сливен | StandartNews.com

ДАНС и прокуратурата работят по проблема в Сливен. Държавата деца няма да отнема, това са глупости, някой всява напрежение, защото знае, че идват избори. Така в студиото на БТВ премиерът Бойко Борисов коментира проблема в Сливен, където ромски родители не пускат децата си на училище, защото "държавата щяла да им ги отнеме". 

„Като дойдат избори има цели щабове, които мислят каква мръсотия да направят. За нещастие често им се получава – Костинброд, Истанбулската конвенция, козичките. Обръщам се към тези, които са притеснени от Стратегията за детето – това е нова Костинбродска афера!“, коментира още премиерът. 

„Казват – така се говори, че държавата ще ни взима децата. Помислете! Какво ще ги прави държавата тези деца? Къде ще ги настанява? Това и сега го има в закона, ако дете е третирано като животно, ако е бито и изнасилвано, да. Как ще се вземе детето на нормално семейство? Кой да успокоя, за кое? Как да ги успокоя“, попита премиерът.

Той е категоричен, че по принцип стратегия е нужна, защото децата в проблемните семейства имат нужда от закрила и има хиляди случаи на тормозени деца.

Сезирани са службите и бъдат хванати „пасторите“, които плашат хората, обеща Борисов.

"Никога не съм лъгал медицинските сестри. Парите ще бъдат дадени. Аз следя рамката на здравеопазването, там винаги даваме повече пари. Как се разпределят  - това лекари, директори и други по веригата в сферата трябва да проверят, да променят, така, че да има за всички", коментира премиерът. И даде пример с всички ремонтирани болници, покупката на нови линейки и т.н. „Не съм ги подвел, 5 млрд. 256 млн. лв. са отпуснати за здравеопазване. Следващата година за здравеопазване ще има 300 млн. повече. Медицинските сестри в едни болници получават много добри пари. Заплатата там никак не е 950 лева“, подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай