Неделя,

Борисов

От: Администратор -
A
A
A

Докато другите говорят, ние показваме и даваме възможност на съдебната власт да работи в най-добри условия. Това заяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на строително-ремонтните дейности в сградата на „Военното НДК", където се очаква да бъдат настанени Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура, предаде „Фокус".

„Даваме възможност на съдебната власт да работи така, както обществото очаква – максимално бързо, точно, справедливо, с добри обвинителни актове", посочи премиерът Борисов. Запитан как ще бъде решен въпросът със съдебните сгради в други два големи града – Пловдив и Варна, Борисов отговори: „Естествено, че ще правим и там. Въпросът Ви е отговор. Никога не е имало, но и тук нямаше. Път до там нямаше, ЖП линия нямаше, пречиствателни станции нямаше".

Ремонтът на сградата, където ще се помещават Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура се очаква да завърши до края на месец март, а след обществена поръчка за мебели и оборудване трябва да влезе в експлоатация до края на годината.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички