Бомба от Борисов за данъците! Двойно увеличение?

Искането е на МВФ

Бомба от Борисов за данъците! Двойно увеличение? | StandartNews.com

Бомба за данъците на всеки от нас хвърли лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив,  където участва в конференцията "Eвропейска сделка за фермерите – визията на ЕНП за земеделието в Европа".

Международният валутен фонд препоръчва на България промяна на данъчната система, съобщи Борисов и изправи косите на всички.

"Преди 3 години благодарение на нашата консервативна финансова политика България беше приета в Европейския банков съюз и чакалнята на Еврозоната и щяхме да сме вече там с Хърватия. Това не им хареса (на управляващите след ГЕРБ - б. р.) , а сега изведнъж това го слагаме като страшен приоритет. Ама ние бяхме там! Какво ни казва вчера МВФ? Това са препоръки, но който не ги изпълни, те стават задължителни. България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече постъпления в бюджета. Необходимо е да се възстанови 20-процентната ставка на ДДС за всички сектори, да се премахне плоският данък от 10% за доходите на физическите лица и да се въведе прогресивна скала на облагане. Честити ви нови данъци, българи!", каза Борисов.

"Тежко на следващия министър на финансите, министър-председател и парламент, които трябва да гласуват това, което през главата ни се случи", каза Борисов. Той допълни, че принципът работиш много - плащаш много, нищо не правиш – получаваш помощи и дарения, е типичен за социализма. След тези препоръки няма да можем да удържим намалени данъци, защото ако не го гласуваме, няма да може да взимаме заеми, посочи лидерът на ГЕРБ. 

Тежкият труд на фермерите трябва да им се отплаща и Европейската народна партия  винаги ще бъде на тяхна страна, заяви той. Нямаме нищо срещу Украйна, всичко направихме да й помогнем, но трябва да гарантираме конкурентоспособността на нашите фермери, каза още Борисов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
опетков
преди 1 месец

Казаното от Борисов не е вярно. България много отдавна не дължи нищо на МВФ и не е длъжна да спазва неговите "препоръки". А новите заеми ги вземаме от международни банки. Крайно време е да се облекчи вземането на вътрешен кредит от държавата и пълноценно и свободно участие на гражданите за купуване на държавни облигации.

Откажи