Бившият МВР шеф е готов да бъде изслушан пред ВСС

Цветанов завидя на адвоката си за философските отговори

Бившият МВР шеф е готов да бъде изслушан пред ВСС | StandartNews.com

София. "От обвинението не става ясно какви точно престъпления са извършили служителите на СДОТО, както и каква вина има подзащитният ми Цветан Цветанов". Това заяви адвокатът на бившия вътрешен министър Менко Менков. Той заедно с Цветан Цветанов бяха гости в предаването на Кеворк Кеворкян по Нова телевизия.

"Силно се съмнявам, че ще бъде внесен обвинителен акт", заяви още Менков."Аз не вярвам в конспирации и знам, че прокуратурата не разполага с това, което е необходимо", каза адвокатът.

"Управлението днес на страната не е на политическите партии, а на четири субекта", заяви Цветанов и отново припомни обвиненията срещу него, когато той поискал от прокуратурата разпитите да са след изборите.

"Аз съм готов да бъда излушан във ВСС и смята, че за тях това ще представлява интерес", заяви още бившият вътрешен министър.

"Няма подлсушвания, които да са правени без да е спазена буквата на Закона. Спекулации са разговорите за подлушванията на политици", заяви още Цветанов.

По време на разговора Цветанов завидя на адвоката си Менков, който философски успява да отговори на доста от поставените въпроси.

В сряда бившият вътрешен министър Цветан Цветанов беше обвинен днес по делото за нерегламентирано използване на СРС-та от МВР. Прокуратурата му определи мярка за неотклонение "подписка". Обвинението на Цветанов е за това, че като министър не е упражнил контрол върху подчинените си и така е допуснал неговите подчинени да извършат престъпление.

Преди седмица заместник-председателят на ГЕРБ се отказа от имунитета си, след като главният прокурор внесе официално в парламента искане за сваляне на депутатската му защита. До делото, станало известно като Българският уотъргейт, се стигна, след като лидерът на БСП Сергей Станишев получи анонимен сигнал за незаконно подслушване и го занесе в прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай