Бивши депутати със смразяваща оценка за парламента

Той се е превърнал в посмесище

Бивши депутати със смразяваща оценка за парламента | StandartNews.com

"Целият политически процес през миналата година, трите избора, които бяха проведени, могат да бъдат подведени под общия знаменател, че всички, които искаха някакъв вид промяна на управлението на ГЕРБ, очакваха и се заклеха пред българското общество, че ще изведат върховенството на закона като основен принцип за управлението на държавата. От това, което виждаме, не смятам, че това е станало", посочи бившият заместник-председател на НС доц. Валери Жаблянов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него в момента парламентът е превърнат в бойно поле и посмешище, а НС - в неработеща институция.

"Това се разминава напълно с предизборните ангажименти и обещания. България продължава да се спуска по надолнището на институционалния хаос, липсата на правителствена програма за действие в различните ресори на изпълнителната власт, липсата на значими законодателни инициативи и проекти", смята доц. Жаблянов.

Димитър Делчев от "Движение България на гражданите" изрази мнението си, че управлението ще остане, ако има смисъл да съществува.

"Досега управлението буксува. За първите три месеца причината бе, че управляващите са нови, а за вторите - битката между коалиционните партньори. Разговорите за мафията са нещо различно от справянето с нея. Правителството има малко инструменти да се справи с "лошите". Видяхме какво стана с ареста на Борисов", каза той пред Bulgaria ON AIR.

"Правителството в момента натиска педала за едно важно нещо и това е откъсването на България от енергийната зависимост от Русия", подчерта Делчев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай