Бивш шеф на разузнаването видя кога си отива Гешев

Цялата сага в прокуратурата е обидна и срамна за български граждани

Бивш шеф на разузнаването видя кога си отива Гешев | StandartNews.com

Според бившия директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров изтеглянето на главния прокурор Иван Гешев от поста му може да стане много бързо.

„Напълно е възможно гледането на искането за отстраняване на главния прокурор да се развие доста бързо. ВСС може буквално в следващите 10 дни да отстрани главния прокурор“, каза Гяуров пред бТВ.

„Висшият съдебен съвет не може да остане в този вид категорично. Онзи господин, който е на записа (пуснат от Иван Гешев - бел.ред.), членът на ВСС, няма място в каквато и да е област на правораздаването, той трябва да бъде изхвърлен мигновено от системата и не само той“, допълни Гяуров.

По думите му цялата сага в прокуратурата е обидна и срамна за български граждани.

„Това е вадене на кирливи ризи и разхвърляне на мръсно бельо на мегдана. От изнесеното от г-н Гешев става видимо, че всъщност част от съдебната система и най-вече прокуратурата е категорично овладяна. Той някак, за съжаление, демонстрира, че досега е бил част от това. Това, което той направи вчера, би могло да се третира като предупреждение към едни хора в сянка, които досега са дърпали конците в съдебната система и на които той се заканва, че ще им дойде краят“, каза още Димо Гяуров.

Той коментира и проверките на прокуратурата относно сигнали за злоупотреба с власт от политици.

„Не знам кой е режисьорът на тези аудиовизуални постановки в прокуратурата, но ако съм на г-н Гешев ще ги изгоня всички. За всички е ясно, че това е ответен жест, форма на въздействие. Абсолютно недопустимо“, посочи бившият директор на Националната разузнавателна служба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай