Бивш шеф на разузнаването разгада грешките на ГЕРБ и Промяната

Борисов направи невъзможно предложение. Той постави каруцата пред коня

Бивш шеф на разузнаването разгада грешките на ГЕРБ и Промяната | StandartNews.com

Обявеното решение на „Продължаваме Промяната-Демократична България”, че няма да подкрепят управление с мандат или участие на ГЕРБ беше груба грешка от тактическа и стратегическа гледна точка. В последните два месеца наблюдавахме серия от грешки, които направиха ПП и ДБ. Това коментира в предаването „Офанзива” по НоваНюз бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

„Това обединение ще се запази категорично, но процесите ще тлеят вътре неминуемо. То ще се запази до местните избори, но не бих се обзаложил за след това. И в момента и двете формации са заложник на избирателите си. Те се ограничиха до най-тесния сегмент. Избирателите им са недоволни - и по-десните и по-левите”, посочи още той.

Според Гяуров първият мандат за съставяне на правителство би могъл да бъде успешен, само ако се базира на „хартиената коалиция”. „В нея включвам ДПС, БСП и евентуално ИТН. Вторият мандат няма как да бъде успешен, при положение че си казал „с ГЕРБ никога”. Най-малкото, ПП и ДБ не отиграха качествено ситуацията и те нямат полезен ход оттук нататък. Третият мандат няма как да се реализира”, подчерта още той.

„Борисов направи невъзможно предложение. Той постави каруцата пред коня. Ако някой сериозно би искал да състави кабинет в този момент, не би трябвало да открива колелото, а да види какво са правили в подобни ситуации в Германия, в Италия. Сяда се и се определят няколко конкретни теми, по които ще се работи, както и забрани. След това се определят приемливи хора, които да изпълнят тези договорки. Борисов каза обратното”, е мнението му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай