Без министри на изборите

Без министри на изборите | StandartNews.com

Да не участват в кампанията за местния вот, а да работят, иска премиерът

Министрите да не участват в кампанията за местния вот, а да работят. Това ще предложи премиерът Бойко Борисов на коалиционните си партньори в правителството. Той обяви идеята си на Национално съвещание на ГЕРБ в Пловдив.
Генерала обеща, че самият той няма да се включи в предизборната агитация.

"Може да подкрепим кандидат за кмет на реформаторите, ако отиде на втори тур, а ние останем трети", каза още премиерът. Според него е логично и Блокът да направи същото. "Изборите ще бъдат едно голямо изпитание за коалицията, но трябва да покажем коалиционна култура", смята Генерала. Той благодари на кметовете от ГЕРБ, че когато са били в опозиция, никой от тях не се е огънал и не е бил "купен". "Шуробаджанащината ни е чужда", каза лидерът на ГЕРБ. И допълни: "Забранявам ви да правите чистки по места".

Борисов отправи критика към поведението на АБВ и ПФ. "В Народното събрание нашите партньори правят така, че да увиснем, така беше при гласуванията на плоския данък и предварителните отчуждения, както и за дълга", коментира премиерът. "Кичат ни брошката ДПС. Можем да търпим, но не до безкрай", допълни той. Лидерът на ГЕРБ припомни, че правителството щеше да падне поне 3-4 пъти заради липсата на подкрепа от коалиционните партньори за ключови за кабинета законопроекти. "Ако от нещо ме е страх, това е етнически конфликт. Нито ме е страх от олигарсите, нито от престъпниците", каза премиерът. Той подчерта, че отношенията с ДПС са такива, каквито са и с БСП.

"Поддържаме нормален диалог, за да работим и на национално, и на европейско ниво по приоритетите на България като например Шенген. Никой няма да запомни Радан, Валери Симеонов или Каракачанов ако стане етнически конфликт. Тогава ще дойде Си Ен Ен и ще кажат: "Правителството на генерал Борисов го направи", коментира още премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай