Без ГЕРБ в парламента до оставката на Орешарски

Без ГЕРБ в парламента до оставката на Орешарски | StandartNews.com

Депутатите няма да приемат закони за пореден ден

София. ГЕРБ напуска парламента и няма да участва в работата на Народното събрание докато не бъде внесена оставката на кабинета на Пламен Орешарски. Това съобщи лидерът на партията пред журналисти в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

ГЕРБ няма да продължава да участва в пленарни заседания и заседания на комисии, в която не се изпълняват поетите ангажименти от страна на останалите парламентарно представени партии, потвърди решението Цецка Цачева от ГЕРБ. „Говоря за ангажименти, поети от техните председатели, партийни лидери на консултациите при президента в неделя", каза тя. 

Ние ще бъдем тук всеки ден, но няма да участваме в имитация на работещ парламент, какъвто той никога не е бил от неговото създаване през май месец миналата година", каза още Цачева.

Няколко дни преди това "Атака" обяви, че няма да участва в заседанията на депутатите, с което изтъкна, че кворумът е под въпрос.

По-рано парламентът не успя да събере кворум, тъй като в пленарна зала се регистрираха едва 103 народни представители. На повторното преброяване имаше с трима депутати повече, липсваха парламентарните групи на "Атака" и ГЕРБ. 

„Очевидно важните закони, включени в програмата, макар и консенсусни, няма да бъдат приети", каза заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

Следващото заседание на Народното събрание е утре от 9.00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай