Бареков взел 2 млн. евро обезщетение от телевизиите

Бареков взел 2 млн. евро обезщетение от телевизиите | StandartNews.com

София. „Откога в България стана престъпление да имаш подписан договор, да получаваш пари и да плащаш данъци?". С тези думи лидерът на България без цензура Николай Бареков коментира пред Нова ТВ договорите си за контрол и управление на TV7 и News7.

Обезщетенията ми за прекратените два мениджърски договора са 2 млн. евро. "Заслужих си ги тези пари, телевизията по мое време беше с висок рейтинг...Сега TV7 дължи над 5 млн. лева.", обясни Бареков.

По думите му, това са договорите, които днес ще бъдат депозирани в прокуратурата по повод сигнала на Яне Янев. 
„Това, което говори Яне Янев за фирмата „Пиаро" е пълна лъжа. Тази фирма навремето, когато Яне Янев беше приятел с мен и с Красимир Гергов, беше под неговия контрол. С днешна дата, аз не знам кой управлява фирмата „Пиаро", но съм работил с нея като изпълнителен директор. Тя е давала някакви приходи в телевизията – Нова телевизия, бТВ, Тв7, News7", заяви Бареков.

По думите му, той не е нарушил закона, защото дарените пари са дарени преди да има партия на гражданското сдружение „България без цензура", на което също съм учредител и прецедател. „Тези дарени пари бяха изхарчени единствено за каузи, които самите членове на движението правиха по цялата страна. Тя бяха изхарчени още преди да се създаде партията", каза още Николай Бареков

Той разказа и пътя на кариерата си в телевизиите: През 2011 година станах директор „Новини" на ТВ7. През 2012 станах изпълнителен директор на BBT, която в последствие превърнахме в News7. В края на октомври 2013 година напускам TV7 и News7, като подписвам споразумение за прекратяване на договорите.

"Октомври 2013 година се създаде движение България без цензура, а в края на март 2014 официално е регистрирана политическата партия", подчерта Бареков.

Два месеца по-рано обаче той е получил обезщетенията си от телевизията на стойност 2 милиона евро, а данъците са били за 462 хил. лева. Бареков подчерта, че договорите са били 5 годишни.

„Имах два мениджърски договора за 5 години, трябваше да получа 10 милиона лева. Още 20% от тях ми бяха предложени от борда, за да прекратя договора доброволно", заяви Николай Бареков.

Относно имота, в който живее, Бареков заяви, че няма какво да каже.

„Собствениците на имота са викани, има сигнал от „Атака" до прокуратурата, няма какво да добавя", заяви Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай