Банов съзря лична вендета в казуса с Ларгото

Да е жив и здрав този гениален интелект, няма как да го кажа кой е в студиото, защото ще ми направите голяма беля в личен план, коментира културният министър

Банов съзря лична вендета в казуса с Ларгото | StandartNews.com

Министърът на културата Боил Банов намекна, че става въпрос за лично отмъщение в казуса с "Ларгото." "Да е жив и здрав този гениален интелект, няма как да го кажа кой е в студиото, защото ще ми направите голяма беля в личен план. Хората трябва да са наясно, че не сме глупаци, че не се подлъгваме по линията на пощенските кутии. Това са лични вендети", обясни Банов пред bTV. 

Министърът на културата Боил Банов твърди, че е разбрал от медиите за пропуснатият срок за обжалване по делото за Ларгото. На въпрос дали ще подаде оставка, той отговори, че ще подаде сигнали в прокуратурата, но ако премиерът му поиска оставката, ще я подаде мигновено.  Банов допълни, че в продължение на 7 месеца е очаквал насрочване на датата за дело на трета инстанция за Ларгото.

По думите му, жалбата срещу решението на съда да не се образува дело не е входирана в официалния документооборот на министерството. Т.е. това е бил самостоятелен отговор от страна на правния отдел на министерството. 

Според министъра, в случая не може да става въпрос за липса на опит или объркване. "Вероятно това не е случайно. Болен мозък може да реши, че аз въздействам, че съдействам да се спре искът. Някой ги е спрял, то е много ясно кой ги е спрял, това е продължение на играта срещу мен, срещу моя престиж, срещу престижа на ГЕРБ", каза още министърът на културата.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай