Атанасов разкри клопката на Борисов

Той изрази оптимизъм, че през втория мандат може да бъде създадено правителство

Атанасов разкри клопката на Борисов | StandartNews.com

"Първият мандат може да бъде връчен още утре. ГЕРБ трябва да отидат при президента с кандидат за премиер, Борисов трябва да има план по какъв начин ще реализира първия мандат, не мога да разбера защо пита нас. Ние като втора политическа имаме план как да действаме, бихме помогнали на Борисов, той е в тежка ситуация - да върне първия мандат, да дойде вторият при нас, ще го поканим на преговори и ще решим по какъв начин заедно да потърсим начин за излизане от кризата. Първият мандат няма да подкрепим, както и правителство, кадрувано от Бойко Борисов, това са нашите условия", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

Той изрази оптимизъм, че през втория мандат може да бъде създадено правителство.

"Упорството нараства при ГЕРБ, защото нямат решение какво да правят с първия мандат. Готови сме да обсъждаме различни варианти. Готови сме да помогнем на Борисов да излезе от политиката", каза още ген. Атанас Атанасов и окачестви случващото се като клопка - "кажете ни, вие вторите, как да действаме ние и после, ако се провали, ами те ни казаха така, нека всеки да си носи отговорността".

По думите му има тежка политическа криза, защото "парламентарната република цикли".

"Имаме няколко варианта за действие, ще преговаряме с политическите сили, които са в парламента. Ще преговаряме с ГЕРБ в парламента - под прожекторите и камерите, за да се чуе какво предлагаме ние и какво се отговаря от другата страна. За реализация на първия мандат или предлага кандидат за премиер и правителство, или връща първия мандат и да не ни поставя условия преди да го е върнал", допълни Атанас Атанасов.

Относно Бюджет 2023 според него има възможност дефицитът да влезе в рамките на 3 процента.

"Има предвидени разходи, които могат да бъдат ограничени", добави Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай