Аталай: Време е за смели решения в енергетиката

Изказването на президента беше непремерено, каза депутатът от ДПС

Аталай: Време е за смели решения в енергетиката | StandartNews.com

Зеленият пакт на ЕС е факт с финансовия ресурс от 1 трилион евро.  Сега е времето ние да коригираме националния си план за енергетиката, за да можем да изпреварим останалите държави в усвояването на парите, за да не се окаже, че още 2025 година ще затворим централите си. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай пред Беновска.

Според него тази корекция включва нови технологии, парогазови централи, отказване от атомната енергия и преквалификация на миньорите. По повод острото възражение на бизнеса относно държавната помощ за ТЕЦ „Марица изток“2, Аталай заяви, че групата на ДПС е покрепила властта, сащото иначе е трябвало да закрием тази централа.

Темата за зеления пакт и регионалните планове за енергетиката ще са във фокуса при предстоящия избор на председател на ДПС на 26 април. Аталай заяви, че няма амбиции за лидер, а както и в последните 24 години той ще стои „в златната среда“.

Относно корумпирания съдия с черен печат за Америка Атолай заяви, че сега управляващите трябва да вземат адекватни мерки, както и да конкретизират дейстията му, за да не ке оставя съмнение за намеса във вътрешните работи на друга държава.

По отношение на изказването на президента, Аталай каза, че за него то е непремерено. И преповтаря ситуацията с бившия президент Плевналиев, който свали доверие от кабинета на Пламен Орешарски. Според него Радев не е улучил пулса на времето, но проветелството трябва да си даде сметка дали има усещане, че в редиците има корупция и дали само Нено Димов е виновен за водната криза.  Според него вече са скъсани връзките както във вертикала, така и по хоризонта, а експертите са единици.

На въпроса дали ДПС се готви за власт, Аталай отбеляза че „най-много напира Марешки“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай