Аталай към ГЕРБ: Ще промените ли политиката?

Депутатът от ДПС поясни, че ГЕРБ трябва да кажат остават ли под натиска на националистите и докога ще им угаждат

Аталай към ГЕРБ: Ще промените ли политиката? | StandartNews.com

ГЕРБ трябва да кажат остават ли под натиска на националистите и докога ще продължат да им угаждат - с оставката на Валери Симеонов не променят нищо, виждаме, че нямат и нагласа. Това каза народният представител от ПГ на ДПС Рамадан Аталай по време на дебатите по оставката на вицепремиера Валери Симеонов, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

Той попита ГЕРБ дали са харесвали езика на така наречения вицепремиер Валери Симеонов. 

"Имате време да управлявате, не да властвате", каза Аталай. "Оставката толкова закъсня, че няма нито един от нас идея как и по какъв начин ще се измъкнем от всичко това, което е създадено в обществото с протестиращите, с бунтуващите се, с това, че премиерът не идва в парламента", каза още той. 

По думите му няма как ГЕРБ да са доволни, след като патриотите ги дърпат надолу. Той поясни, че е очаквал от управляващите да кажат дали ще променят политиката, или ще продължат със скандалите. 

"Ние не се радваме и не стреляме фойерверки, че един вицепремиер си подаде оставката, ние гледаме със загриженост на всичко това, което се случва и в опозицията, и в управляващите, затова еволюцията ни е необходима", допълни още Аталай. 

"Уважаеми управляващи, видяхте ли, че няма нищо страшно да се води един дебат, защото парламентът е мястото, където трябва да се кажат онези неща, които интересуват обществото и разбира се, основното нещо, което е, че не трябва да забравяме за какво сме се събрали днес. Темите станаха няколко. Темата стана необходима ли ви е еволюция. Някои от вас достатъчно мимикрират. Повдигнахте още една тема за основополагащ разговор за изборите, за онези 1,5 млн., които са гласували за вас", заяви още депутатът от ДПС. 

"Основната тема днес е оставката на вицепремиера и тук искам да ви задам един въпрос. Вие доволни ли сте от вашето управление, колеги? Вие от малката коалиция, доволни ли сте от всичко това, което направихте за година и половина? Няколко акцента - скандали всяка сутрин, а същевременно премиерът вече, виждам го, че не му е удобно да седне до вас, г-н Каракачанов. Със синята каска, докато се опитвате да примирите онези, които си търсят личния интерес в това управление, премиерът се чуди по какъв начин и как да събере Балканите. Как да направи така, че обществото да е доволно от това, след като нищо не се случва в техен интерес", заяви още Аталай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай