Асен Василев: Финалните текстове на споразумението са готови

От БСП имали забележки, но проблемите са изгладени, стана ясно след разговор в НС

Асен Василев: Финалните текстове на споразумението са готови | StandartNews.com

"Финалните текстове на коалиционното споразумение са готови. Надяваме се, че ще имаме напълно оторизиран документ до края на деня”. Това съобщи пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев след извънредна лидерска среща в Народното събрание. Тя била свикана с цел да се изчистят всички забележки по текстовете на споразумението.

„Това, което въведохме като коалиционна култура, е комуникацията да е непрекъсната. Не правим специални срещи за едно или за друго. Комуникацията между партньорите тече непрекъснато”, добави Кирил Петков. „Върви се към едно стабилно правителство, което се надяваме да бъде през следващите четири години. Днешният разговор потвърди, че това скоро ще е факт“, каза още той.

Корнелия Нинова съобщи, че от БСП имали забележки, но те са изгладени. Предстои социалистите да се съберат на Национален съвет в петък в 13 ч.

Текстовете на споразумението ще бъдат публикувани и достъпни за цялото общество, за да може всеки да се запознае с тях, посочи още Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай